İltihaplı Diş Çekilirse Ne Olur?

iltihapli-dis-cekilirse-ne-olur

İltihaplı diş çekilirse ne olur? İltihap vücudun enfeksiyonuna karşı verdiği savaşı ifade etmektedir. Dişlerde meydana gelen apseler iltihap dolu enfeksiyonlardır. Peki, iltihaplı diş çekilirse ne olur?

Öncelikle iltihaplı dişin kesinlikle çekilmeyeceği inanışı toplumda yanlış yayılmış bir algıdır. İltihaplı dişlerin çekilmesinde, dişlerin durumu önemli bir yere sahiptir. İltihaplı dişlerin çekilip çekilmeyeceği, durumun akut/kronik olup olmadığına bakılması ile kararlaştırılır.

Kökü Apseli Diş Çekilir mi? İltihaplı Diş Çekilirse Ne Olur?

iltihapli-dis-cekilirse-ne-olurApseli diş çektirenler arasında çoğu zaman dişlerinde akut bir iltihap olmaması durumu gözlenir. Çünkü akut hâlde bulunan apseli diş çekilirse, enfeksiyonun kan ile karışması gibi bir sonucu ortaya çıkar.

İltihaplı dişin çekilmesi sırasında enfeksiyonun kesin olarak kana karışması söz konusu değildir. Bu kavram bir ihtimaldir. Dişte enfeksiyon varken çekilir mi? Çoğu zaman çekilebilir. Ancak önceden de belirtildiği gibi, iltihabın durumu ve nedeni bir diş hekimine kontrol ettirilmelidir.

Tüm bu konular dikkate alındığında iltihaplı diş çekilir mi çekilirse ne olur? Diş dibinde yer alan iltihaplı lezyonlar, apsenin olduğu mevcut dişlerdeki diş eti hassasiyeti, dişlerin uyuşmaması gibi durumlar hekimlerin işini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle çoğu durumda apsenin geçmesi için antibiyotik önerilir.

1 – Akut İltihaplı Diş Çekilirse Ne Olur?

Akut iltihaplı diş çekilirse ne olur? Akut haldeki iltihaplı apseli dişin çekilmesi, enfeksiyonun vücuda karışması durumunu bir ihtimal bile olsa ortaya çıkarabilir. Peki, böyle bir durumda kişilerde ortaya çıkacak belirtiler nelerdir?

  • Halsizlik
  • Ateş
  • Titreme
  • Mide bulantısı
  • Grip benzeri belirtiler

Apseli-diş çekimi video örneklerinde görüldüğü gibi, apseli diş eti oldukça hassastır ve dikkatli bir şekilde çekimi yapılmalıdır. İltihaplı apseli dişlerde ağrı uzun süreden beri vardır. Bu nedenle hekimin apseli bir dişe müdahale etme şansı oldukça düşüktür. Dişin kolay uyuşmayacak olması da, apseli dişlere müdahaleyi zorlaştırır.

2 – İltihaplı Diş Antibiyotik Kullanmadan Çekilir mi?

İltihaplı dişlerde antibiyotik kullanımı oldukça yaygındır. Bazı durumlarda dişlerde iltihabın varlığına göre antibiyotik kullanımına gerek duyulmaz. Antibiyotik kullanmadan iltihaplı diş çekilirse ne olur? Hekim dişi muayene ederek, iltihabın hangi nedenden kaynaklandığına karar verecektir. Daha sonra etkili bir tedavi planı yapacaktır.

Doktor dişi çekmeye karar verdiyse bile temizlenerek apsenin inmesi sağlanmalıdır. Akut olmayan iltihaplı diş çekimi oldukça kolaydır. Ancak akut iltihap varlığında diş çekimi hem uğraştırıcı hem de tehlikelidir.

iltihapli-dis-cekilirse-ne-olurÖncelikle her ağrıyan diş iltihaplı mıdır anlaşılması gerekir. Çünkü dişlerde meydana gelen olası diş çürüğü de ağrıya neden olabilir. Her çürük dişin çekimi de söz konusu değildir. Kanal tedavisi uygulayarak iltihaplı ve çürük dişlerde kurtarılabilir.

Dişlerde şişlik yok ancak çürük kaynaklı bir ağrı söz konusuysa, antibiyotik kullanımına gerek yoktur. Şişlik olduğu halde yine şişliğin sebebi bir çürükse meydana gelen enfeksiyon temizlenir. Bu durumda antibiyotik kullanmadan iltihaplı diş çekilebilir.

İltihaplı 20’lik Diş Çekilirse Ne Olur?

20’lik dişlere düzenli bakım yapılmaması, iltihaplı oluşumlara neden olacaktır. Genellikle diş iltihabının tehlikeli olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle apseli diş çektirdim bunun bir zararı var mı gibi söylemler çok fazla duyulur. 20’lik iltihaplı diş çekilirse ne olur?

Çürük veya başka bir nedenden dolayı 20 yaş dişlerinde, apse durumu gözlenebilir. Bu nedenle apseye sebep olan 20’lik dişlerin mutlaka çekilmesi gerekir. Çünkü enfeksiyonun kana karışması ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Enfeksiyonun kana karışması durumunda ufak tefek belirtilerin olabileceği gibi, ciddi sonuçlarda ortaya çıkabilir.

Diş İltihabı Kana Karışırsa Ne Olur?

iltihapli-dis-cekilirse-ne-olur

Dişlerde çürükler, kırılmalar ve aşınmalar gibi durumlar iltihapları meydana getirmektedir. Akut iltihaplarda dişin çekilmesi mümkün değildir. Çünkü iltihaplı dişlerin çekimi sonrası enfeksiyon vücuda hızlı bir şekilde yayılma gösterebilir.

Antibiyotikle kurumayan diş iltihabı olmasına rağmen, dişin çekilmesi sonrasında enfeksiyonun hızla yayılması oldukça yüksektir. Böyle bir durumda, bazı semptomlar meydana gelmektedir. Ateş, halsizlik gibi ufak tefek belirtiler gösterebilir. Ancak organlara, eklemlere ve böbreklere yerleşerek, uzun süreli rahatsızlıklara neden olup hayati bir tehlike de oluşturabilir.

İltihaplı Diş Çekilirse Ne İyi Gelir?

Apseli dişlerin çekilmesi artık oldukça kolaydır. Günümüz teknolojisinde, özellikle kronik tedavilerde hekimler teknolojileri kullanarak iltihaplı olan dişleri kolay bir şekilde çekmektedir. İltihaplı diş çekilirse ne olur? Dişin çekildiği bölgede birkaç gün ağrı gözlemlenir.

iltihapli-dis-cekilirse-ne-olur
İltihaplı Diş Çekilirse Ne Olur?

İltihaplı diş ağrısı nasıl geçer? İlk önce düzenli ağız bakım solüsyonlarıyla ağız bakımının yapılması gerekir. Bu durum ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır. Ağrı şiddetli olsa bile temizlenerek zamanla azalacaktır. Çekimden sonra tekrar ağrı ve iltihap olması durumunda diş hekimliğine gözükmek gerekir. Galaksi Diş Kliniğimize bu yüzden başvurabilirsiniz.